Overheidsgelden verkeerd gebruikt/misbruikt

Het loopt al tijden de spuigaten uit, dit kan niet langer doorgaan. Overheidsgelden die aan nutteloze onzinnige projecten worden besteed. Reisjes van ambtenaren en andere fratsen die zij dagelijks bedenken.

We worden er door overspoeld, de politiek blijft lachen maar de burger weet al lang niet meer waar hij met die gegevens naar toe moet……

Want men houdt elkaar de hand boven het hoofd, de laatste voorbeelden liegen er zeker niet om.

Herfkens appartement en ter Horst privegebruik auto, Vogelaar met haar achterstandswijken beleid.

Misschien kunnen we er gezamelijk iets aan gaan doen.

 

Advertenties

5 Reacties op “Overheidsgelden verkeerd gebruikt/misbruikt

 1. Het begin is er…………

 2. VU sjoemelde jarenlang met ontwikkelingsgeld

  woensdag 14 mei 2008 16:20

  De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam heeft jarenlang structureel geknoeid met ontwikkelingsgeld voor een programma om het hoger onderwijs in ontwikkelingslanden (MHO) te versterken. Reis- en verblijfskosten werden hoger opgegeven dan ze in werkelijkheid waren. Minister Bert Koenders (PvdA, Ontwikkelingssamenwerking) ziet er echter geen fraude

 3. ‘Explosie ministeriële uitgaven aan adviseurs’

  woensdag 14 mei 2008 20:30

  (Novum) – De ministeries hebben vorig jaar tweehonderd miljoen euro meer aan externe adviseurs uitgegeven, terwijl was afgesproken dat hierop zou worden bezuinigd. Dat meldt RTL Nieuws woensdag op basis van cijfers die pas vrijdag bekend zouden worden. Het programma spreekt van een kostenexplosie.

  In 2006 gaven de ministeries nog 450 miljoen euro uit aan beleidsadviezen, specialisten en adviseurs. Vorig jaar zouden deze uitgaven zijn gestegen tot 650 miljoen euro. Het kabinet Balkenende-II eiste in 2004 dat ministeries minder zouden uitgeven aan adviseurs.

  Bij het ministerie van Economische Zaken stegen de uitgaven volgens RTL Nieuws het sterkst. In 2006 werd 91 duizend euro uitgegeven, vorig jaar zou dat 19 miljoen euro zijn geweest. Een woordvoerder van het ministerie kon woensdagavond niet meteen uitleggen waardoor deze onwaarschijnlijk hoge stijging kwam.

  In 2005 veroorzaakte het inhuren van externe adviseurs ook ophef, toen bleek dat een adviseur van het ministerie van Verkeer en Waterstaat vijfduizend euro per dag ontving. Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD) kondigde toen aan dat de regels voor het aantrekken van externe adviseurs worden herzien.

 4. Herman Degenhart

  Het enige dat burgers kunnen doen is een constant beroep op hun vertegenwoordigers in de diverse Kamers en Raden. Daarvoor is de deskundigheid van b.v. iemand als Leo Verhoef nodig. Want misbruik moet eerst worden aangetoond, alvorens het aan de kaak kan worden gesteld. Belangrijker nog is het gemak aan de kaak stellen waarmee belastingen worden ingevoerd en verhoogd alsmede de vanzelfsprekendheid waarmee de burger wordt gecriminaliseerd die zich hieraan wil onttrekken. Iedereen begrijpt dat de staat middelen nodig heeft voor de uitoefening van zijn taken, maar dat houdt niet in dat de staat de burger aan zich mag onderwerpen en mag doen alsof het de staat is die beschikt over de middelen van de burger, hetgeen de houding van de staat tot op heden is. Want alle fouten die de staat maakt, worden zonder pardon en zonder enige verklaring steeds op de burger afgewenteld, alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Het zou al een hele stap vooruit zijn, als de staat deze houding zou afleren.

 5. Btw grootste melkkoe voor het Rijk

  maandag 2 juni 2008 13:58

  De btw was in 2007 goed voor bijna 32 procent van de totale belastinginkomsten van het Rijk. De opbrengst is daarmee groter dan de loonbelasting (29 procent), de vennootschapbelasting (14 procent) en de accijnzen (8 procent).
  Btw is belangrijkste belasting voor het Rijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s