Kosten Oranjes pas over vier maanden openbaar

vrijdag 13 juni 2008

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft nog zeker vier maanden nodig om inzicht te geven in de kosten van het Koninklijk Huis. RTL Nieuws had openbaarmaking binnen twee weken geëist.

RTL Nieuws/ Premier heeft tijd nodig voor kosten Oranjehuis. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de premier dat hij voor Prinsjesdag bij de verschillende ministeries navraag wil doen over de ‘afzonderlijke regelingen’.

Ook moet er archiefonderzoek worden verricht. Balkenende wil de regelingen in de Kamer bespreken tijdens de behandeling, over vier maanden, van de ontwerpbegroting van het Huis der Koningin.

Spoedverzoek
Op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft RTL Nieuws een spoedverzoek ingediend bij het Ministerie van Algemene Zaken.

Nu nog geheime stukken moeten duidelijk maken of er meer verborgen kosten zijn en of er door meer ministeries wordt meebetaald aan het Koninklijk Huis dan tot dusver is gemeld.

Vlieguren
Vorige week werd bekend dat het ministerie van Defensie in 2005 en 2006 verkeerde cijfers naar buiten bracht over de kosten die het departement had gemaakt voor het Koninklijk Huis.

De kosten van de vlieguren in 2006 waren te laag weergegeven en de kosten voor het onderhoud van de Groene Draeck, het schip van de koningin, juist te hoog.

Elsevier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s