Managers jeugdzorg verdienen miljoenen euro’s

donderdag 19 juni 2008
Tientallen interim-managers in de jeugdzorg verdienen 20.000 tot 30.000 euro per maand. Ook krijgen directeuren die moeten aftreden wegens falend management vaak tonnen mee aan afkoopsommen en vertrekpremies.
In totaal gaat het om miljoenen euro’s. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. Kamerleden van CDA en PvdA noemen dit ‘zorgelijk’.

Balkenende-norm
Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin heeft aangekondigd onderzoek te laten doen naar de exorbitante salarissen in de jeugdzorg. Hij wil met de sector praten om de salarissen onder de zogenoemde Balkenende-norm te houden, dat is 170.000 euro per jaar.

De afgelopen jaren is er veel extra geld naar de jeugdzorg gegaan. Dit jaar alleen al is het budget 865 miljoen euro. Maar nog steeds staan er duizenden kinderen op een wachtlijst, al is het aantal gedaald van 4.100 in oktober tot 3.600 in april.

Crisis
Een van de grootverdieners is de tijdelijk directeur van Bureau Jeugdzorg Noord-Holland. Na de crisis door de zaak-Savanna stelde hij in een half jaar tijd orde op zaken. Dit voor bijna 200.000 euro.

In Amsterdam kostte een regiodirecteur 22.000 euro per maand. Bovendien ging daar in de afgelopen jaren nog een ruim 1 miljoen euro naar afkoopsommen, vertrekpremies en bonussen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s