Gemeenten beleggen bij IJslandse Bank

Blijkbaar betaalt de burger al jaren teveel aan allerlei heffingen aan gemeentelijke instanties en/of krijgen gemeenten teveel gelden vanuit de Overheid. Het is zeker geen geheim te noemen dat men de kostenposten blijft opvoeren daar men anders gekort wordt op eventuele  Overheidsbijdrages.

Teveel leidt tot overschot en reserves. Ik zou toch mogen denken dat dit in goede handen terecht komt. In ieder geval in handen van mensen die minimaal op de hoogte zijn “hoe dit te beleggen”.

Nee als een stel zakkenwassers, ondeskundigen en leesblinden hebben zij dit geld elders geparkeerd.

Kom je op het gemeentehuis met een bouwplan: Ik kan je verzekeren dat ze zelfs de echtheid van het papier bestuderen en je zoveel mogelijk dwars zullen zitten. Om nog maar even over de extra (plan) heffingen te zwijgen.

Kom op wethouders en gemeenteraadsleden, trek Uw portemonnee en betaal tot de kas weer op orde is.

Iedere burger wordt geacht de WET te kennen, ik verwacht dat minimaal van mensen die daarvoor benoemd zijn.

Advertenties

13 Reacties op “Gemeenten beleggen bij IJslandse Bank

 1. meldpunt2008politiekmisbruik

  Goes en Pijnacker samen 24 miljoen bij IJslandse bank

  maandag 13 oktober 2008 15:54

  Ook de gemeenten Goes en Pijnacker/Nootdorp hadden ieder 12 miljoen euro bij de omgevallen IJslandse bank Landsbanki staan. Omdat de garantieregeling niet voor overheden geldt, zijn de gemeenten mogelijk al dat geld kwijt.
  Hoeveel precies op de rekening van Goes stond, wilde wethouder Sophie van ’t Westeinde (Financiën) in eerste instantie nog niet zeggen. De wethouder wilde daarover eerst de gemeenteraad inlichten, zegt een woordvoerder van de wethouder tegen elsevier.nl.

  Later werd bekend dat het om 12 miljoen euro gaat.

  Wethouder Kees van der Kraan (Financiën) van Pijnacker-Nootdorp heeft meteen laten weten 12 miljoen euro mogelijk te zijn verloren.

  Genationaliseerd
  Landsbanki verkeerde in zulke grote financiële problemen dat de bank onlangs werd genationaliseerd. Omdat de overheid van IJsland ook balanceert op de rand van faillissement is het voor spaarders bij IJslandse zeer onzeker of hun spaargeld er nog wel is.

  Vorige week werd bekend dat ook de gemeente Asten geld had bij Icesave, onderdeel van Landsbanki. De provincie Zeeland, waar Goes onder valt, heeft 5 miljoen op een rekening bij het failliete Lehman Brothers.

  ‘Niet direct een probleem’
  Volgens wethouder Van ‘t Westeinde levert de kwestie ‘niet direct een probleem op’ voor de gemeente. Toch is het nog maar de vraag of de gemeenten nog iets zullen terugzien van het geld.

  De garantieregeling geldt alleen maar voor tegoeden tot 100.000 euro en is niet bedoeld voor ‘bepaalde financiële ondernemingen’, waaronder overheden, zo verklaart een woordvoerder van De Nederlandsche Bank tegenover elsevier.nl.

  ‘Gezond’
  Mogelijk krijgen de gemeenten dus geen cent terug.

  ‘We zijn financieel gezond en kunnen wel een klap opvangen. Of we het geld nog terugkrijgen wordt onderzocht door de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Financiën. We zullen als gemeente nu eens goed kijken of we ons spaarbeleid gaan aanpassen.’

  Door Robin van der Kloor, Maartje Willems
  Bron Elsevier

 2. meldpunt2008politiekmisbruik

  Het is ronduit schandalig wat er gebeurt.

  Jaren heeft men de burger teveel laten betalen, oplichters zijn.

  Nu wordt het tijd dat er echt koppen rollen.

 3. Amstelveen heeft 15 miljoen euro bij Landsbanki

  maandag 13 oktober 2008 19:36

  Steeds meer gemeenten blijken geld op IJslandse banken te hebben staan. De gemeente Amstelveen heeft 15 miljoen euro op een bankrekening bij Landsbanki

 4. Den Haag
  Den Haag laat vanavond weten ook 10 miljoen euro te hebben ondergebracht bij de geplaagde IJslandse bank. Een woordvoerder zegt dat het nog niet duidelijk is welke gevolgen dit zal hebben voor de gemeente.

 5. Ook Naarden heeft geld staan op een rekening bij Landsbanki. Het gaat om een bedrag van 1 miljoen euro. In eerste instantie ging het om 1,75 miljoen, maar 750.000 euro was op tijd weggehaald, aldus de gemeente.

 6. Gemeenten zetten bijna 60 miljoen uit in IJsland
  Uitgegeven: 13 oktober 2008 21:58
  Laatst gewijzigd: 13 oktober 2008 22:00

  RIJSWIJK – De Nederlandse gemeenten hebben voor zeker 59,5 miljoen euro weggezet bij noodlijdende IJslandse banken. Voor zover bekend hadden Den Haag, Amstelveen, Goes, Pijnacker-Nootdorp, Zundert, Alphen aan de Rijn, Naarden en Asten geld uitstaan bij het in de problemen geraakte Landsbanki.

 7. Provincie Groningen

  30.000.000 belegd op IJslandse bank.

  Volgens Prof Heertje zijn de gemeente beleggers beunhazen.

 8. Kerncentrale € 25.000.000 belegd bij IJslandse Bank.

 9. Zundert stalde 2,5 miljoen euro bij IJslandse bank
  MAANDAG 13 OKTOBER 2008, 12:08 | 404 keer gelezen ZUNDERT (AFN) – De gemeente Zundert heeft drie maanden geleden 2,5 miljoen euro op een spaarrekening bij de omgevallen IJslandse bank Landsbanki gezet. Wethouder Cees Meulman (Financiën) heeft dat maandag gemeld. Volgens hem is er echter geen reden te geloven dat het geld in gevaar is.

  ,,De gemeente rekent erop dat het depositobedrag volgende jaar op de afgesproken datum beschikbaar komt”, staat in een verklaring.

 10. Zundert stalde 2,5 miljoen euro bij IJslandse bank
  MAANDAG 13 OKTOBER 2008, 12:08 | 404 keer gelezen ZUNDERT (AFN) – De gemeente Zundert heeft drie maanden geleden 2,5 miljoen euro op een spaarrekening bij de omgevallen IJslandse bank Landsbanki gezet. Wethouder Cees Meulman (Financiën) heeft dat maandag gemeld. Volgens hem is er echter geen reden te geloven dat het geld in gevaar is.

  ,,De gemeente rekent erop dat het depositobedrag volgende jaar op de afgesproken datum beschikbaar komt”, staat in een verklaring.

 11. Overheden hebben 220 miljoen op probleembanken

  dinsdag 14 oktober 2008 21:53

  (Novum) – Gemeenten en provincies hebben in totaal voor zeker 220 miljoen euro aan spaartegoeden bij buitenlandse probleembanken. Het gaat om ongeveer 140 miljoen van de provincies en tachtig miljoen euro van de gemeenten. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat nog steeds bezig is met een inventarisatie van de spaartegoeden.

 12. Noord-Holland heeft 100 miljoen op probleembanken

  dinsdag 14 oktober 2008 22:35

  Het aantal provincies en gemeenten dat geld op een IJslandse bankrekening heeft staan neemt nog steeds toe. Vanavond werd bekend dat de provincie Noord-Holland ongeveer 100 miljoen euro aan spaartegoeden bij probleembanken.

 13. Woningcorporaties hadden ook geld in IJsland

  dinsdag 21 oktober 2008 10:12

  (Novum) – Ook woningcorporaties hadden miljoenen euro’s gestald bij banken in IJsland. De overgrote meerderheid wist het geld echter op het nippertje van de bank te halen, zegt directeur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) Jan van der Moolen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s