Onderwijzers maken snoepreisje naar Canadese goeroe

Onderwijzers maken snoepreisje naar Canadese goeroe

zaterdag 15 november 2008 10:10

Een groep van 28 schooldirecteuren en wethouders reist af naar Cananda om onderwijsgoeroe Michael Fullan te ontmoeten. De reis wordt betaald uit ‘allerlei onderwijspotjes’, terwijl Fullan deze week nog een lezing in Nederland gaf.

Overheidsgeld
De zevendaagse reis zou 2250 euro per persoon kosten en worden betaald door de scholen zelf, de gemeente Zaltbommel, de Groningse veenkoloniën, stadsdeel Amsterdam-Zuidoost, de provincie Groningen en de Europese Unie.

Vakbond CNV Onderwijs noemt de studiereis ‘onacceptabel’. ‘Ik denk dat er genoeg onderwijzers zijn die heel snel een betere bestemming voor dat geld zouden weten,’ aldus een woordvoerder.

Fullan in Nederland
Onderwijskundige Fullan sprak deze week in de Amsterdam ArenA honderden onderwijzers toe. In december komt hij weer naar Nederland voor een lezing. Ook staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA, Onderwijs) is een aanhanger van zijn methodes voor taal- en rekenles.

Wethouder Guus Krähe (PvdA) uit Zaltbommel vindt de reis geen geldverspilling: ‘Na zijn boeken te hebben gelezen willen we het ter plaatse meemaken. Het geld komt van de scholen en uit de gemeentekas, maar de schoolbesturen en de gemeenteraad hebben daarmee ingestemd.’

Door Luc van Kemenade
Bron Elsevier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s